Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás látogatás

Az EFOP-3.2.5-17 Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében-című projekt keretében, iskolánk tanulói az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vehettek részt.

Célja: A továbbtanulás elősegítése

A bevont célcsoport:

A Demecseri Oktatási Centrum Gimnáziumának 11. és 12. évfolyamos tanulói (20 fő) és egy kísérőpedagógus

A megvalósult szakmai feladat leírása, tapasztalatok:

2019. január 11-én kora reggel gyülekeztek a diákjaink a gimnáziumban, hogy elindulhassanak a fővárosba. Célállomásunk az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás volt a Hungexpon. Már a tavalyi évben is volt ott egy odalátogató csoport, éppen ezért most másokat választottunk ki erre a célra.

Fél hét után meg is érkezett az autóbusz, a vásárosnaményi diákokkal egyetemben. Miután elhelyezkedtünk, elindultunk a hosszú útra. Közben volt arra is időm, hogy megbeszéljem a diákokkal, hogy kit mi érdekel leginkább, milyen területen szeretnének majd továbbtanulni. Azt is mondtam nekik, hogy ne szégyenlősködjenek, hanem bátran merjenek kérdezni a kiállítóktól, vegyenek el bőven szórólapokat, brosúrákat, különféle reklámanyagokat, hiszen ez az egész szakkiállítás olyan, mintha több főiskola és egyetem nyílt napjára mennénk el egyszerre. Persze mindenkivel telefonszámot is cseréltünk, hogy ha gond adódik, rögtön tudjanak engem elérni. Továbbá figyelmeztettem őket, senki se menjen egyedül sehová, mindig többen tartózkodjanak egy helyen, hiszen ahogy előzetesen tájékozódtunk, ez egy hatalmas rendezvény.

Negyed tizenegy környékén meg is érkeztünk a helyszínre, ahol a szükséges fotózkodások után még megismerkedtünk az információs táblákkal, hogy jobban tájékozódjanak a kiállítók között. Számomra is meglepő volt a tömeg és a kiállítók nagy létszáma, valamint hogy mennyi külföldi ország is népszerűsíti az intézményeit. Több színpadon is különféle szórakoztató és intézménynépszerűsítő programot is láthattunk, valamint meg lehetett pihenni a babzsákokon. A vásárosnaményi kolléganővel úgy döntöttünk, hogy két és fél óra elég lesz arra, hogy a tanulók begyűjtsék az őket érdeklő információt, így háromnegyed egyre beszéltük meg a találkozót a főbejáratnál.

A megvalósult szakmai feladat hasznosulása:

Úgy érzem, nagyon hasznosnak bizonyult ez a rendezvény a tanulók számára. Jó lenne, ha minden évben el tudnánk jutni a továbbtanulni szándékozó diákokkal erre a szakkiállításra, hiszen sok hasznos információt tudnának még időben szerezni, mielőtt komoly döntéseket hoznak. Íme, néhány diákunk véleménye erről a rendezvényről:

Csikós Enikő Valentina 11.A

„Rengeteg élményt szereztem. Nagyon sok hasznos információt tudtam meg azokkal a pályákkal kapcsolatban, ahová menni szeretnék.”

Tóth Evelin Babett 11.A

„Jó buli volt az Educatio udvarán, nagyon tetszett a táncoló cica J Szuper volt megsimogatni a kiskutyát az állatorvosi szaknál. Nagyon jó volt, hogy ki tudtunk próbálni pár dolgot azzal kapcsolatban, amit az egyetem nyújt.”

Molnár Réka 12.A

„Sikerült választ kapnom a felmerülő kérdéseimre, ezenfelül rengeteg új információval gazdagodtam. Szerencsének mondhatom magam, hogy részt vehettem ebben a programban.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük